A balett, ami megtöri a szabályokat

2014.04.09.

A balett, ami megtöri a szabályokat

Egy Virginia Woolf élete és regényei által inspirált balettelőadás áll a londoni Királyi Operaház 2014/15-ös évadának középpontjában.

Az intézmény abszolút a klasszikusokat helyezi középpontba az új szezonban: az előadások közel fele három zeneszerzőtől – Puccinitől, Verditől és Rossinitől – származik.

Az új előadások közül a Virginia Woolf élete és három regénye - az Orlando, a Hullámok és a Mrs Dalloway – által inspirált balettot várják a leginkább. 2015 nyarán mutatják be a darabot be Wayne McGregor koreográfiájával, aki azt nyilatkozta, hogy az előadás "meg fogja törni a narratív balett szabályait".

Az új évad nyitányaként a Királyi Balett egyik "védjegyét" szimbolizáló táncdarabot, a L'histoire de Manon című balettet adják elő, ami nem csupán a közönség, de a táncosok nagy kedvence is – mondta Kevin O’Hare, az Operaház főigazgatója.

    A Covent Garden néven is ismert Királyi Operaház London belvárosában található, és három társulatnak ad otthont: a Királyi Operának, a Királyi Balettnek, valamint a Királyi Operaház Zenekarának.

vissza