Balettművészetért Kulturális Egyesület

Halhatatlan plié a Nagymező utcában

2014.06.24.

Halhatatlan plié a Nagymező utcában

Aleszja Popovát és Bajári Leventét, a Magyar Nemzeti Balett két kiváló táncművészét a közönség a Halhatatlanok Társulatának tagjává választotta tavaly decemberben.

Lábnyomaikat – mondani se kell, balettcipőben – a Pesti Broadway, azaz a Nagymező utcai Halhatatlanok sétánya őrzi.

Ez valóban más jelentőséggel bír számomra, mint az állami kitüntetések. Olyan szempontból viszont mégis szakmai díjnak számít, hogy a legnagyobb művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium választott minket a kategóriánkénti négybe – mondta el az Opera Magazinnak Aleszja Popova, aki szerint több mint megtisztelő bekerülni mesterei közé halhatatlanként.

A díj átadása a Bajári Leventével tizenöt éve közösen táncolt Rómeó és Júlia utolsó előadására esett, de Aleszja inkább szárnyalásnak, semmint búcsúnak érzi a darab befejezését.

Nem számítottam rá, hogy én fogom kapni a másik táncművészeti kategória díját – mondta Bajári Levente, aki a legfiatalabb díjazottként vehette át a díjat. A művész szerint a díj egyrészt a járdába süllyesztett lábnyom miatt megfoghatatlanná válik, másrészt azáltal, hogy egy közösségi téren található, sokkal maradandóbbnak tartja, amit akár majd az unokáknak is megmutathat.

vissza