Különleges díszvendégek az Ezüst Rózsa Bálon

2014.02.28.

Különleges díszvendégek az Ezüst Rózsa Bálon

Március 1-jén a Magyar Állami Operaházban rendezik meg az Ezüst Rózsa Bált. A farsangi szezon megkoronázása lesz az estély, mely a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150” évadhoz kapcsolódik. Az est Richard Strauss: A rózsalovag című operájának szimbóluma nyomán kapta nevét.

 A bál küldetése elsősorban az értékteremtés, egy közel 130 éves örökség gondozása, a kultúra terjesztése, a művészetek népszerűsítése. Az est különleges díszvendégei Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán. A magyar művészvilág személyiségei mellett az év kiemelt társszférája, a sport nagy egyéniségei is részt vesznek a társasági eseményen.

 Az Operaházban zajló estély kísérőrendezvénye az elsősorban fiatalokat megszólító „Dalszínház utcaBál”, ahol forralt borral, népszerű DJ által szolgáltatott zenére, videóinstallációkkal dekorált környezetben azok is részesei lehetnek a társasági eseménynek, akik egy önfeledtebb, lazább szórakozási forma hívei.

A 19-20. század fordulójának tradícióihoz híven az estélyhez karitatív célokat kapcsolnak és a jegyek árával a vendégek egy jótékony adományozásban vállalnak szerepet. 

 

 

vissza