Oláh Zoltán a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja

2014.07.01.

Oláh Zoltán a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja

Látványos gálaest keretében adták át a Csillagóra-díjakat harmadik alkalommal az Operában. A június 28-án lezárult évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményüket díjazták a művészeknek. A 2014/15-ös évad Étoile-ja: Oláh Zoltán.

A balettművész második alkalommal vehette át az Étoile-címet, a dalszínház legrangosabb elismerését, ugyanis az alapítás évében is elnyerte. A Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa a 2013/2014-es évadban újfent megmutatta, hogy egyformán kiemelkedő színvonalon teljesít klasszikus és modern táncdarabban is – így méltatták a művészt.

A díjakat Ókovács Szilveszter főigazgató, Anger Ferenc művészeti igazgató és Solymosi Tamás balettigazgató adta át a gálaesten, amelyen felidézték az évad legemlékezetesebb momentumait. Aki szemfüles volt, az élőben, a Bazilikánál felállított óriáskivetítőn nézhette a magasztos eseményt.

Egy porcelán hattyút vehettek át a kitüntetett művészek, amely a balett és az opera számára is szimbolikus jelentőséggel bír. Az Étoile elismerés – akárcsak a Kamaraénekesi – egy évadon keresztül illeti meg a balett-táncost és az operaénekest. 

vissza