Világsztár a diótörő karácsonyi produkciójában!

2012.12.24.

Világsztár a diótörő karácsonyi produkciójában!

A Magyar Nemzeti Balett különleges ajándékot tesz a fa alá 24-én: a Diótörő herceg szerepére erre az egy előadásra sikerült meghívni a balett világ egyik legnagyobb csillagát,Denys Cherevychko-t. Az ukrán tánctehetség fiatal kora ellenére már a Bécsi Staatsoper első magántáncosa, sorra nyeri a világversenyeket, és a leghíresebb színházak versengenek érte. Partnere a magyar együttes kiváló magántáncosnője, Pap Adrienn lesz.

Szinte üstökösként robbant be a nemzetközi táncvilágba Denys Cherevychko, aki mindössze 25 esztendős, mégis lenyűgöző karriert tudhat már most maga mögött. Tanulmányait Ukrajnában kezdte, majd hamarosan felvételt nyert a müncheni Heinz Bosl Balett akadémiára. 2006-ban vették fel a bécsi Staatsoper balett együttesébe, amely egy pályakezdő táncos számára önmagában is kivételes elismerés, ám Cherevychko ennél jóval többet is elért - néhány év alatt a bécsi társulat szólótáncosa, majd első magántáncosa lett. Már eddig is végigtáncolta a férfi balett repertoár legkiemelkedőbb szerepeinek nagy részét. Számtalan nemzetközi díj elnyerése után idén a Várnai Nemzetközi Balettverseny aranyérmese lett, hivatalosan is biztosítva helyét a legnagyobbak között.

Cherevychko Bécsből érkezik a Magyar Állami Operaház Szenteste délelőttjén színpadra kerülő balett produkciójára, A diótörőre. Akik aznapra váltottak jegyet, egy igazán világszínvonalú karácsonyi élményt kapnak ajándékba, Cherevychko mellett Pap Adrienn kiváló alakításával, valamint a Magyar Nemzeti Balett és a Magyar Táncművészeti Főiskola táncosainak emlékezetes közreműködésével. 

vissza