Spicc óra

Mindannyian láttunk már balett előadást, emlékszünk hogyan suhannak a női táncosok a színpadon. Áthatóan, éterien, mintha felülről húznák őket. A titok nem más, mint a spicc technika, amellyel szárnyakat kapnak, ezért tűnik úgy, mintha repülnének.

Bezzeg a 16. században!

Már 400 éve bámuljuk a balettot a színpadon, de meglepő módon spicc cipő csak 200 éve terjedt el. Bizony meglepődnénk, ha látnánk, hogyan nézett ki az első táncosok cipője. Nyomokban sem lehetne felfedezni benne a mai spicc cipőt. Az új topánka viszont villámgyors karriert futott be, s népszerűvé válása után kizárólag az lehetett profi balett táncos, aki kitanulta a cipő csínját-bínját.

A spicc cipő kedvezett a balett előadások technikájának, hiszen a középpontban általában egy természetfeletti, éteri nő és egy földi férfi szerelme állt. Ahhoz, hogy tényleg éteri legyen a főhősnő, fantasztikusan légies mozgásra volt szükség. Ezt biztosította a spicc cipő, melyben láthatatlanul suhant a földön a táncos. 1 darab 1 cipő – ennyire gyorsan elhasználódik a cipő, ami érthető tekintve a nagyforkú terhelést.

Nem volt kérdés, hogy népszerű lesz-e az új technika, nem csupán a nézők, a táncosok is odáig voltak a technikáért.

S most rajtad áll, hogy eldöntsd: suhannál-e te is? Spicc óránkkal tökéletesen megtanulhatod a technikát, ráadásul profiktól kaphatsz tippeket mind a cipővásárlásra, mind a technikára vonatkozóan. Ha kezdő vagy, még várnod kell, hiszen a lábnak is meg kell szoknia a szokatlan mozdulatokat. De ha már van tapasztalatod, akkor irány a spicc óra! Nem fogod megbánni, hisz minden mozdulatodat egy profi oktató lesi, aki bármiben a segítségedre áll.